entry rendering

entry rendering

exterior views

exterior views

image collage

exterior views

concept diagram

concept diagram

ground floor plan

ground floor plan

level 2 plan

level 2 plan

cross section through paseo

cross section through paseo

aerial from northwest rendering

aerial from northwest

view from northwest

view from northwest

view of popout study rooms

view of popout study rooms

paseo public entry _ event space

paseo public entry / event space

popout study room

popout study room

west facade rendering

view from west across mall

UC Santa Barbara Davidson Library

Santa Barbara, CA

The UCSB Davison Library project involved the renovation and expansion of the existing facility, comprised of several additions over time.  The existing 320,000sf facility was comprised of several additions over time, resulting in a highly introverted and large structure that acted as a ‘wall’ across the center of campus.  Triggered by the necessity of seismic reinforcement, the project is a complete reinvention of the Library for the needs of a diverse contemporary university.  The new design inserts a large and welcoming public ‘paseo’ through the building’s center, linking the east and west sides of campus together with a public thoroughfare.  A new three story addition on the north houses the Library Special Collections, as well as a 24/7 Information Commons Space.  With abundant new social, group study, and academic spaces, the building houses now 2700 seats and 2.4 million volumes. 

*While Design Principal with Pfeiffer Partners

© 2016 by KEVIN O'BRIEN ARCHITECT

Kevin O'Brien Architect | Los Angeles | Pasadena | La Canada Flintridge | California

626-765-7660