aerial from west

aerial from west

entry view

entry view

before + after

before & after concept diagram

concert hall study model

concert hall study model

Jones Hall for the Performing Arts

Houston, TX

This project is a proposal for the renovation of Jones Hall for the Performing Arts, located at the intersection of Louisiana and Capital Streets in the downtown core.  The design envisioned the transformation of the introverted structure with a new public forum and transparent entry lobby which wraps through the existing structure.  A new upper level adds needed public and administrative program space to the venue.  This public promenade terminates in a planted roofscape with views of the Houston skyline.  Across the street, the existing park is recreated as a public outdoor performance venue, serving as visual and programmatic counterpoint to the concert hall.

*While Design Principal with Pfeiffer Partners